Skip to main content

Tidigare event i Brännebro!

Vandringsteater i storslaget vattenfall, magisk ravin och djup trollskog. Här lever historien och trollen. Här målas färgstark konst och gräddas frasiga våfflor.

Vandringsteater

För er väntar ett möte med Generalmajor Pechlin som inte är så död som historien påstår. Denne man sitter inne med information om mordet på Gustav III som ingen historiker känner till. Under vandringsteatern genom skogen på Pechlins marker möter du ett antal människor med märkliga människoöden.  Alla med ursprung från trakten kring Brännebro, män och kvinnor som gärna berättar om sitt liv och deras umbäranden.

Vandringen är ca en kilometer i på stigar i skogen runt fallet och kraftstationen, den är därför inte lämplig för rörelsehindrade eller högklackat. Under vandringen möter vi ett antal karaktärer som berättar sin historia, vissa av dessa karaktärer kan uppfattas som skrämmande men har aldrig skadat någon.

För den som vill besöka kraftstationen men inte kan vandra genom skogen finns möjlighet via bilväg. Kontakta oss för ytterligare information.

Major Pechlin, karaktär från vandringsteater

Generalmajor Pechlin: Människor är veka varelser! Om det inte vore så att jag behövde tvåbent arbetskraft skulle jag ha valt åsnor.

En liten bro över en bäck i trollskog. Vy över miljön på vandringsteatern

Konst i
unik miljö

Målningar av Micce Rylander.

One Moment

PANG! Kungen är död, en modern KONSTspirationsteori.
Tidigare i år blev Micce Rylander inbjuden att ställa ut på Kulturnatt Stockholm.

Känstnären Micce Rylander

– Jag skrek rakt ut av glädje när Stockholms stad ringde. Tänk dig Slottet, Operan, Konstfack, Dramaten och jag.
Nu visar Micce Rylander drygt 20 målningar i den magiska miljön.
Utställningen anspelar på mordet på Gustav III. Men konstnären har gjort en ny KONSTspirationsteori.

A passionato

Take me home

Trollteater för barn

De små möter Gullringstrollet och Sagotanten.

Trollet tar dig med på en lärorik vandring i den trolska ravinen, här får du lära dig sådant som ingen annan än trollen kan eller vet. Dessutom får du lära dig vad man kan göra med vatten! Sagotanten berättar om magiska troll och underliga väsen.

Till dessa upplevelser serveras kaffe, saft och blåbärsmuffins. (Troll älskar blåbär)

Vandringen är lämplig för barn 4-6 år. Då mötet med trollet och Sagotanten sker längs med stigen mellan fallet och kraftstationen rekommenderas oömma kläder som är lämpliga för lek. I vandringen ingår även lek med vatten. Trollet leder barnen genom skogen och föräldrar följer efter på behörigt avstånd, då trollen kan vara lite rädda för vuxna. Barnvagnar och högklackat är inte lämpliga vid denna vandring.

Sagotanten: I varje hörn av skogen finns det liv, små och stora, men bara de som är snälla och mycket uppmärksamma kan se dem.

Trollet: Vem är det som sagt att skogen är full med bär? Den är full med Troll och fulingar!

Förslag på aktiviteter att kombinera med ett besök hos oss.

Besök Norra Kvill som är en av Smålands nationalparker och består av genuin, småländsk urskog. Den har inte avverkats på 150 år och vissa av tallarna är 350 år gamla. Omkullfallna träd, mossbelupna stenblock och trolska skogstjärnar är typiska inslag i landskapet. En vandring upp till nationalparkens högsta berg ger en strålande utsikt.

Norra Kvill nationalpark | Visit Småland (visitsmaland.se)
Vimmerby Adventure Höghöjdsbana
Virum Älgpark (virummoosepark.com)
Astrid Lindgrens Värld : Astrid Lindgrens Värld (astridlindgrensvarld.se)